top of page
lopen.webp

Over OuderKindlijn

Voor kinderen en ouders

Het IMH centrum OuderKindLijn is een specialistisch centrum voor (aanstaande) ouders en hun baby’s, peuters en/of kleuters. In onze behandelingen stellen wij de ouder-kind relatie centraal.  

De ontwikkeling van jonge kinderen verloopt in de eerste levensjaren zeer snel. Deze periode kenmerkt zich door groei aan de ene kant en kwetsbaarheid aan de andere kant. Het jonge kind groeit en ontwikkelt zich op allerlei terreinen, zo ook op emotioneel gebied. Met vallen en opstaan groeien de meeste ouders in hun rol en afstemming op hun kind.

De OuderKindLijn is er voor die gezinnen waarbij het ouderschap en/of de ontwikkeling van het kind zich minder vanzelfsprekend ontwikkelt. 

 

Problemen bij jonge kinderen uiten zich via huilen, (niet)eten, slapen en gedrag (bijvoorbeeld driftbuien, slaan, bijten). Lichamelijk en emotionele problemen zijn op jonge leeftijd nog moeilijk van elkaar te scheiden. Dit kan veel stress geven binnen het gezin. 

 

Ouder(s) zijn van een jong kind maakt kwetsbaar, en nog meer wanneer er zorgen zijn over de ontwikkeling van het kind. Soms komt kwetsbaarheid voort uit stressvolle omstandigheden zoals een traumatische gebeurtenis of emotionele kwetsbaarheid bij één of beide ouders zelf. Het ouderschap verloopt hierdoor minder vanzelfsprekend, hetgeen weer gevolgen kan hebben voor de relatie met en ontwikkeling van het jonge kind. 

 

Onze benadering is dat wij samen met u als ouders proberen te ontdekken hoe we het gedrag of de problemen die u ervaart met uw kind, kunnen begrijpen. Onze visie is dat het van belang is snel te starten (zonder wachtlijst) om te voorkomen dat ontwikkeling verder stagneert en/of problemen groter worden.

Ons team

Het team van OuderKindlijn bestaat uit ervaren, deskundige en nieuwsgierige IMH specialisten 

Alex_edited.png

Alex Kolman

Kinder-en jeugdpsychiater/ psychotherapeut

foto okl.jpg

Sabine Koper

GZ psycholoog/ psychotherapeut

skoper@ouderkindlijn.nl

 

 lid NVP, Lvvp en DAIMH.

BIG registratie 19925085516 

bottom of page