"Wij kregen eindelijk begrip en erkenning voor alle moeilijkheden die wij hadden doorgemaakt. Er werd voor het eerst naar ons verhaal geluisterd"

Voor wie en wat 

Welkom op de site van het IMH Centrum OuderKindLijn!
OuderKindLijn is een centrum werkend vanuit de Infant Mental Health (IMH) visie. In deze visie staan zwangerschap, de ontwikkeling van uw kind in relatie met u als ouder en ouderschap centraal.

De ontwikkeling van jonge kinderen verloopt in de eerste levensjaren zeer snel en bepaalt in belangrijke mate de verdere levensloop. Ouder(s) zijn van een baby of peuter maakt soms kwetsbaar. Bijvoorbeeld als er zorgen zijn rondom uw kind. Of als er zorgen zijn over de invloed van externe gebeurtenissen (zoals een scheiding of traumatische ervaring) of over u zelf als ouder (angstige of sombere gevoelens).

Bij jonge baby's vinden wij het belangrijk zo snel mogelijk in de thuissituatie hulp te kunnen bieden, natuurlijk altijd in overleg met u als ouder(s). Zie voor meer informatie ook de folder over het aanbod voor regulatieproblemen bij baby's, peuters en kleuters bij het kopje (huil)baby team op onze website.


Soms is zwanger worden en zijn is niet altijd zo vanzelfsprekend en kan het gevoelens van angst en onzekerheid geven.

Al deze zorgen kunnen het (aanstaande) ouderschap en de ontwikkeling van uw (aanstaande) kind onder druk zetten en roepen vaak stress op. Dit betekent dat een snelle en deskundige behandeling noodzakelijk is.

IMH Centrum OuderKindLijn biedt u extra deskundigheid en jarenlange ervaring met (aanstaande) ouders en jonge kinderen.

Alle informatie die u nodig hebt treft u ook aan in de folder, die u hier kunt downloaden.